МУРАТУБА ~ ТЕМА 118

Честит рожден ден, Мурат!

« Older   Newer »
 
  Share  
.
  1. mishell
        +1   -1
     
    .

    User deleted


    QUOTE (mima111 @ 21/4/2012, 09:54) 
    И отново новината за игрален филм на Туба с Томрис.

    (IMG:http://img.gecce.com/2012/04/21/tuba-buyuk...-095450G397.jpg)
    Dönem dizilerinin usta yönetmeni Tomris Giritlioğlu, Sivas'ta yaşanan Madımak olayını filme çekmeye hazırlanıyor. Giriylioğlu, filmin başrolünü Tuba Büyüküstün'e emanet etti.
    www.gecce.com/haber/sinema-filmi-ma...yor-188247.html

    ...Tomris Giritlioğlu, yeni projesinde yer verdiği güzel oyuncu için, "Tüm oyuncularımı seviyorum ama Tuba'nın çok özel bir yeri var bizim hayatımızda, onunla hiç film yapmamıştım" diye konuştu.

    Гугльо: Tomris Lynch, в нов проект за добри играчи, като "всички наши играчи, но Tuba има специално място в живота ни, не го прави изобщо филм", каза той.

    Ето и тук да пусна пояснения относно новия филм и историческата му насоченост.

    http://www2.dizifilm.com/haberdetay.asp?ne...p?newsid=211032

    Ще има филм за масовото избиване в Сивас! Известната режисьорка и продуцентка Томрис Гиритоолу след успешната си борба с рака за пръв път в Хабертюрк стана въпрос за личния и живот. Правеща впечатление с новопорастанала си коса известната режисьорка разказа за нов проект. "Направих проекти за 60-70-80-те години, а сега и за последните 10 години поред. И свързано с това ще бъде направен сериал." През 2013-та най-важната тема, по която ще се работи ще е филма за избиването в Сивас. Ще се започне със станалия пожар в хотел Мадимак. Филма е по сценарий на Нилгюн Онеш , споменава и подбора на кадри. Главна роля ще играе станалата наскоро майка Туба Бюйюкюстюн, с започналата в деня на пожара и изгорелите животи история какво ще се случи, отбелязва известната режисьорка - "В тази тема има толкова много истории, които не са обхванати /буквално превода е, които бягат от очите/. Освен това, това е последна спирка вече...Историята не е такава каквато са ни я разказали. Много обичам отварянето на коридори в дадено нещо/в дадена тематика."

    Ще има сериал за последните 10 години на Турция..
    "Отрих двама нови актьори. Сега взимат уроци. И ще блеснат в сериала "Изгубения град". Мурат Уур Кулак, Хакан Бъчакчъ пишат /сценария/, отделно Йълдъръм Тюркер е шеф на екипа ни" - разказва за екипа на новия сериал, който ще започне Гиритоолу, отделно зрителите ще се срещнат и с романтична комедия. В "Изгубения град" ще се разказва за последните 10 гудини на Турция, се разбира от казаното от Гиритоолу, относно сериала тя каза следното -"Ще разкажем за причината поради, която едно семейство като свлачище тръгва от Черноморието към Истанбул. Има масова миграция. Има 6 индивидуални истории на членовете на семейството в този сериал. Ще се разказва за днешните истини/правила, болки и грешки. Много аспекти, които сме преживели ще има в сериала."
    ***
    Сега малко за темата на филма, в който ще участва Туба.
    Дни преди погрома в Сивас един писател прави превод на атеистична книга. От там се започва негодуванието. На 2 юли 1993 г. в Сивас има празненства по случай дните на Пир султан Абдул, шумно е и в джамията тръгва слух, че целта на празнуващите е да заглушат молитвената меса..започва недоволство. Освен това в града има среща на писателите сред, които е и въпросния преводач. Пред джамията започват да се събират радикални ислямисти и тръгват към празненството. Полицията не може да се справи и викат и армията, като местния кмет уведомява кмета на областта, но той не разбира добре за какво иде реч и го успокоява, че ще се разпръснат. Скоро разгневените ислямисти стават 5000 и тръгват на саморазправа, срещу тях има само 600 представители на реда. Двете групи- празнуващи и ислямисти започват масов бой, а към вечерта ислямистите са вече 15 000, отиват на срещата на писателите в хотел Мадимак и запалват сградата.Писателите няма кой знае какъв избор, дали ще изгорят, дали ще се задушат, или ще са линчувани. Последствията от това са - мнозина починали, десетки ранени. Ислямистите са скандирали - Искаме шериат, ние сме войни на Мохамед...и тем подобни". Става въпрос да едно най-големи стълкновения между Радикалния Ислям и Ататюркизма/Атеизма в Турция. Сега това се разглежда като позор за държавата, но истината е, че се е случило.
     
    Top
    .
736 replies since 18/4/2012, 17:42   18849 views
  Share  
.
Top